jueves, diciembre 14, 2006

MÉS HORES DE LLENGUA CASTELLANA


És la notícia d’aquests darrers dies. La Conselleria d’Educació estudia com augmentar les hores de llengua castellana per complir amb la Llei de mínims establerta des del parlament de l’Estat.
Com augmentar hores d’una llengua és treure d’una altra, la polèmica ja està servida. Els detractors del nou govern ja comencen a fer-se sentir així com els sectors més importants relacionats amb la llengua catalana com l’Institut d’Estudis Catalans.
El Conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha comentat que una de les possibles solucions seria fer l’assignatura de matemàtiques en castellà. Però penso jo... i quina culpa tenen les matemàtiques? Perquè les matemàtiques i no l’Educació Física o les Ciències Naturals? El que és ben segur que polèmica n’hi haurà. Mai plourà al gust de tothom i cadascú tindrà la seva opinió al respecte.
Si finalment es duu a terme aquesta mesura es parlarà d’una decisió política per fer content al govern central. El que no es tindrà present és l’opinió del mestre de matemàtiques. De totes maneres i és la meva opinió personal, això no serà gaire diferent al tema de la sisena hora. Cada centre després farà el que cregui més convenient per la seva organització interna, i si no és a l’hora de matemàtiques serà a la de música, plàstica, educació física o a tutoria. Y és que tot es pot justificar.
Què en penseu vosaltres?