sábado, enero 06, 2007

LES NOVES TECNOLOGIES


És molt important com hem vist al llarg d’aquesta assignatura les noves tecnologies en tot el que fem a diari. Tot o gairebé tot gira al voltant de la tecnologia i si no estàs al dia de les noves aplicacions i productes corres el risc de quedar-te desfasat en la societat actual.
Ara que ens trobem en període de festes de Nadal, bé avui les donem per finiquitades, qui no s’ha trobat amb algú conegut que li ha comentat el que els fills o nets els havien demanat per reis. La majoria dels nens i nenes demanen consoles de videojocs, jocs per aquestes consoles i ordinadors.
Els que tenen els nens una mica més grandets els hi demanen Mp3, Ipods, discs durs externs, pantalles de tft... us puc garantir que molts dels que em comentaven això no sabien ni de que en parlaven i els que ho sabien s’espantaven dels preus d’aquests productes.
Penso que la indústria de la tecnologia té uns creadors de marketing impressionants i que, encara que hem d’estar al dia d’aquestes novetats, ens venen qualsevol producte que els interessi, productes sovint desfasats i que haurem de canviar o ampliar al poc temps de comprar-los. Només cal entrar en internet i veure productes que al Japó són actuals i que aquí no els tindrem fins d’aquí uns mesos.
I es que hem de ser crítics i saber demanar el que realment necessitem i deixar-nos de productes que entren pels ulls però amb poca utilitat real.
Avui dia de Reis voltava pel carrer ja cap al migdia i dirigia la mirada cap a les places del poble amb la intenció de veure els nens amb les seves bicicletes noves, els cotxes teledirigits o la pilota oficial de la lliga professional. No hi havien gaires, més aviat poquets; suposo que la molts estarien a casa jugant a la Playstation, PSP, la Xbox o la Nintendo. També podrien estar muntant l’Escalextric digital, però segurament no és el cas quan el producte estrella de reis la consola.
Bones Festes.